Maxxis banden

Sinds meer dan veertig jaar ontwikkelt de fabrikant Maxxis International hoge kwaliteitsbanden voor auto’s en lichte bestelwagens, fietsen, motors, mountainbikes, aanhangwagens en caravans, karts, maaimachines en tuinmachines. Maxxis banden worden in 150 landen verkocht en de hoofdzetel van dit bedrijf is in Taïwan. De fabrikant heeft meer dan 20 000 werknemers in dienst.

MAXXIS BANDEN SCOREN GOED IN ZOMERBANDENTESTEN

Ruime keuze uit Maxxis banden

Recent zijn er diverse bandentesten gepubliceerd waarin verschillende Maxxis banden een goede score hebben behaald. In de ADAC zomerbanden test 2019 voor personenwagens scoorde de Maxxis Mecotra 3 vergelijkbaar met bekende A-merken. In de bestelwagen test van de ADAC behaalde de Maxxis MCV3+ zelfs een beter resultaat dan verschillende A-merken. Ook het Duitse blad Autozeitung heeft banden voor personenwagens getest. Daarin behaalde de Maxxis HP5 een podiumplek!

Autozeitung

Het blad Autozeitung heeft 10 verschillende banden getest, in de maat 235/45R18. De banden zijn op meerdere punten getest, waaronder de remafstand op droog en nat wegdek. De Maxxis HP5 scoorde erg goed in deze bandentest. Onze band wordt omschreven als ‘vergelijkbaar met de nummer 1 en 2, maar goedkoper’. Bekijk de volledige test.

ADAC

Ook de Duitse ADAC heeft zomerbanden getest, in de maat 185/65R15. In de categorie personenwagen scoorde de Maxxis Mecotra 3 als enige band ‘zeer goed’, op het onderdeel brandstofgebruik. Ook heeft de ADAC banden getest in de categorie bestelwagens. Hierin kwam de Maxxis MCV3+ positief naar voren, vooral op het onderdeel slijtage. De band wordt door de ADAC in het ‘middenveld’ ingedeeld. Bekijk de test.